یکی از انگیزش‌های کلیدی در تجربه‌های گردشگری، وجود اصالت مقصد گردشگری است. منظور از اصالت مقصد گردشگری در واقع اعتبار آن مقصد از دید سایر گردشگران به عنوان مقصدی خوب و خاص و داشتن تصویر مثبت از آن در ذهن سایر گردشگران است.

اصالت در گردشگری غذا یکی از انگیزش‌هایی است که بر صرف غذاهای محلی توسط گردشگران در مقصد تاثیر می‌گذارد. می‌توان گفت اصالت بطور ضمنی به منشا و فرهنگ سنتی  و بومی اشاره می‌کند.

گاهی استفاده از یک غذای محلی می‌تواند در درمان بعضی از بیماری‌ها و کمک و حفظ به سلامت موثر باشد.غذایی که در رستورانهای محلی سرو می‌شود در مقایسه با غذاهایی که فرد در خانه تناول می‌کند یک تجربه کاملا متفاوت را برای وی رقم می‌زند. فرهنگ منطقه و محیطی که افراد در آن به خوردن غذا می‌پردازند می‌تواند یک تجربه‌ی سلامت محسوب شود. زمانی که اشخاص در منزل غذا می‌خورند، در حال زندگی عادی و استفاده از غذاهای متداول خود هستند ولی زمانی‌که به سفر می‌روند و به خوردن غذایی سنتی می‌پردازند یک غذای بکر، بدیع و سلامت تجربه می‌کنند.

ما سه نوع مختلف اصالت داریم: اصالت ذهنی،عینی و صحنه‌سازی شده.

1.اصالت ذهنی

 آن چیزی است که در ذهن شما می‌گذرد بر اساس تصویری که از مقصد گردشگری در ذهن خود دارید یا تصویری که براساس اطلاعات بدست آمده در ذهنتان ایجاد شده است.

2.اصالت عینی

 آن چیزی است که شما می‌بینید و ممکن است جدید نباشد اما برای شما تازگی داشته باشد.

3.اصالت صحنه‌سازی شده(بازسازی شده)

 آن‌چیزی است که مقصد به گردشگران به عنوان اصالت نشان می‌دهد و ممکن است معتبر باشد یا نباشد،مثلا آیین رقص در هندوستان جزئی ازآیین‌های مذهبی آنهاست و یک اصالت محسوب می‌شود ،برگزاری این آیین به طور سنتی در یک روز از سال برگزار می‌شود اما امروزه همیشه در زمان مناسب خود برگزار و در هرفصل برای گردشگران تکرار می‌شود،به این نوع از اصالت که به گردشگران آن‌چیزی را نشان می‌دهد که دوست دارند اصالت صحنه‌سازی شده گفته می شود.اگر خواهان دیدن مراسم اصلی آن هستید باید در زمان مناسب به آنجا بروید.

با توجه به مطالب بیان شده می‌توان گفت که اصالت یک غذا به محیط، زمان، موقعیت محلی، فرایند پخت‌و‌پز و افراد بومی محل که غذا را آماده می‌کنند، بستگی دارد. محصولات گردشگری مثل لباس محلی، غذای محلی و آیین‌های محلی می‌تواند تحت عنوان اصیل‌بودنشان با توجه به اینکه توسط جامعه‌ی محلی و مطابق آداب و رسوم آنان نمایش داده شده یا مورد استفاده قرار گرفته است، معرفی شود.